Försäljningen av honung ökar

Samtidigt som allt färre köper och äter light-produkter minskar också sockerersättningsprodukterna med 4 procent i försäljningsvolym och honungen har ökat med 10 procent! Detta enligt en studie som utförts av The Nielsen Company och som baserar sig på försäljning i dagligvaruhandeln för sista halvåret 2007.

Enligt denna studie har svenskarna börjat välja smak och naturliga produkter framför light-produkter och konstlade sötningsmedel. Man väljer bordsmargarin med fetthalt över 80 procent och när det gäller dressing och majonnäs har de fettsnåla varianterna tappat kraftigt i volym medan de fettrikare ökat. När det gäller youghurt och mjölk märks samma utveckling.

Den stora trenden att välja sockerfria alternativ har lett till en kraftig minskning av läskinköpen men det är framförallt light-produkterna även här som ligger bakom den största nedgången under senare tid.

Det hela visar på ett intresse hos konsumenterna att välja smak och naturliga produkter i första hand och att börja se hälsa, miljö och njutning som en helhet menar Bo Ekström, VD Nielsen Sverige.

Notisjägaren hoppas att den honung som säljs i huvudsak är svensk!

Läs om hela undersökningen på AC Nielsen

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.