Nya honungsprodukter i Nordamerika

Vi har läst National Honey Board senaste nyhetsbrev och översatt delar av det här.

NHB, National Honey Board, i Amerika, har under de senaste två åren arbetat för att öka konsumtionen av honung. Detta ska ske genom att man särskiljer och tar fram lovande honungsbaserade produkter genom det särskilda program för tillämpad vetenskap NHB driver.

Nyligen ledde verksamheten till att två nya produkter kunde presenteras och lanseras på den amerikanska marknaden: Kladdfria, fasta honungstabletter för sötning av varma drycker och en balsamvinäger helt gjord på honung.

Söta varma drycker med honung

Att ha honung i teet eller kaffet är ju ingen nyhet kan man tycka – men nu kan det vara slut på kletet.

I januari i år presenterade kanadensiska Island Abbey Foods Ltd den första helt fasta honungsprodukten av 100 procent honung under varumärket Honey Drop. Det är sexkantiga bitar av torkad honung helt utan tillsatser eller konsistensgivare. Enkelt och praktiskt att söta varma drycker med och alldeles kladdfritt, lovar tillverkaren.

Produkten har blivit verklighet efter flera års utvecklingsarbete med start hos uppfinnaren och entreprenören John Rowe på Island Abbey som fick idén i början av 1990-talet. Han ville ha en torkad honungsprodukt och fann att ingen existerade på marknaden. Övertygad om att en sådan produkt skulle fylla ett behov, började han att utveckla produktionsmetoder.

NHB, National Honey Board, i Amerika, började tack vare det växande intresset från matproducenter för torkad honung, att ta fram en produkt som komplement till och möjlig utökning av användningen av olika former och typer av honung från Amerikas honungsindustri. Man började söka efter matproducenter som var intresserade av att föra processen från ide´till butikshyllorna och kom så i kontakt med John Rowe.

Honungstabletterna finns i två smaker, ren honung och honung med citron. De har ett års hållbarhetstid och innehåller inga tillsatser som färgämnen, smaksättning eller konserveringsmedel.

För mer information gå till www.NoStickyFingers.com

Balsamvinäger gjord helt på honung

En sulfitfri balsamvinäger gjord enbart på honung presenterades i januari på den amerikanska matmässan Fancy Food Show i San Diego, Kalifornien.

Balsamvinägern har tagits fram av Honey Ridge Farm, ett företag som specialiserat sig på produkter gjorda av honung. Just denna produkt togs fram sommaren 2006 när Leeanne Goetz på Honey Ridge Farm såg information från NHB, National Honey Board, om balsamvinäger.

Hon började då forska vidare och mötte marknadsförings- och försäljningsutmaningar, men enligt Goetz är vinsten väl värd ansträngningarna.

Balsamvinägern ska, enligt tillverkaren, erbjuda ett hälsosammare alternativ till de produkter som redan finns i marknaden.

För mer information gå till www.honeyridgefarms.com

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.